Historie

I mere end 30 år har BORG Automotive specialisteret sig inden for refabrikation af autoreservedele, og er i dag blandt Europas største uafhængige refabrikeringsvirksomheder.

Virksomhedens grundlægger, Søren Toft Jensen, startede, i en alder af blot 25 år, sit eget elektroværksted i Rudkøbing, Danmark. I begyndelsen foretog værkstedet reparationer af autoelektronisk karakter, men det stod hurtigt klart, at et voksende marked inden for refabrikering af starere og generatorer kunne skabe nye muligheder for virksomheden. Derfor etablerede Søren Toft Jensen i 1979 selskabet Elstock, som i dag specialiserer sig i produktion og salg af startere og generatorer. Siden da er BORG Automotive vokset og virksomheden huser i dag mere end 1000 ansatte i Danmark, England, Belgien og Polen, der dagligt alle efterlever vores værdier og alle spiller en stor rolle i jagten på det sublime i alle aspekter af vores forretning.


1975: Søren Toft Jensen etablerer autoelektroværkstedet: Toft-Jensen Elektro ApS

I begyndelsen udfører værkstedet alle typer af reparationer, men en forøgelse af reparationer på startere og generatorer, kaster lys over mulighederne for området.

1979: Virksomheden Elstock A/S etableres i Rudkøbing, Danmark.

 

1984: Den første fabrik etableres

Den øgede efterspørgsel på reparationer af startere og generatorer, betyder at Søren Toft Jensen i 1984 starter en dedikeret renoveringsproduktion af startere og generatorer og den første fabrik etableres i Rudkøbing, Danmark.

1987: Elstock A/S flytter til Silkeborg

At være beliggende på en ø, begrænser virksomhedens vækst og flytningen til Silkeborg, centralt beliggende i Danmark, er derfor det logiske næste skridt i virksomhedens vækst. Flytningen går fantastisk og langt de fleste af selskabets medarbejdere vælger at flytte med firmaet. Dette er blot ét eksempel på den helt unikke kultur og dedikation, der eksisterer i virksomheden.

1991: Den første fabrik i Polen åbnes

Elstock A/S er en af de første i branchen til at se mulighederne for produktion i Polen. Virksomheden etablerer derfor sin første fabrik i hjertet af Polen.

1996: Al produktion overføres til Polen

Efter at have udvidet kapaciteten i Polen, bliver al produktion i 1996 overført fra Elstock A/S i Danmark til Polen.

2000: Åbning af en ny fabrik i Polen

Stigende vækst betyder at virksomheden i 2000 flytter produktionen i Polen til et større industriområde i Zdunska Wola.

2004: Gruppen BORG Automotive

I 2004 dannes BORG Automotive som en gruppeidentitet.

2004: BORG Automotive påbegynder renovering af A/C kompressorer

Som en del af de strategiske mål for virksomheden, udvides produktprogrammet. BORG Automotive erhverver sig i den forbindelse renoveringen af A/C kompressorer fra Faurecia og overfører det til Zdunska Wola i Polen.

2004: TRW Inc. tildeler Elstock A/S hovedlicensen til Lucas produkter i Europa (UK undtaget)

2006: BORG Automotive påbegynder renovering af bremsekalibre

Fortsat udvidelse af produktprogrammet betyder at BORG Automotive i 2006 erhverver sig renoveringen af bremsekalibre fra Carl Christensen og overfører det til Zdunska Wola i Polen.

2007: Dansk Renoverings Industri (DRI) bliver opkøbt

I 2007 opkøber virksomheden det veletablerede starter- og generatorrenoveringsfirma, DRI. Med opkøbet medfølger en ny fabrik i Slovakiet. Fabrikken i Slovakiet er en forøgelse af produktionskapaciteten, der imødekommer den stigende efterspørgsel på markedet.

2010: BORG Automotive udvider produktprogrammet

2012: Car Parts Industries (CPI) bliver opkøbt

2013: Vi påbegynder renovering af EGR Ventiler

2014: BORG Automotive åbner Nordeuropas største Core warehouse

I 2014 åbner BORG Automotive, Nordeuropas hidtidigt største Core warehouse i Polen. Det nye byggeri skal styrke serviceniveauet for virksomhedens kunder. På mere end 3000 m2 oplagres 400.000 enheder klar til renovering. Med den nye lagerhal, er virksomheden i stand til at imødekomme en stigende efterspørgsel på hurtigere levering og mere specifikke enheder.